غذاهای کم خرج برای روزهای سخت: گنجینه تجربیات نی نی سایتیها
این روزها با گرانی سرسامآور مواد غذایی، پیدا کردن غذاهای کم خرج و در عین حال مقوی دغدغه خیلی از خانوادههاست. توی این پست، یه سری از ایدههای غذایی که مامانهای با سلیقه نی نی سایت به اشتراک گذاشتن رو جمع آوری کردیم تا شما هم بتونید با کمترین هزینه، سفرههاتون رو رنگین نگه دارید.
این لیست شامل 27 غذای خوشمزه و اقتصادیه که با مواد اولیه ساده و در دسترس تهیه میشن. پس با ما همراه باشید:
- ✔عدسی
- ✔آش رشته
- ✔سوپ جو
- ✔املت گوجه فرنگی
- ✔کوکو سیب زمینی
- ✔کتلت
- ✔ماکارونی با سویا
- ✔استانبولی پلو
- ✔خوراک لوبیا چیتی
- ✔عدس پلو
- ✔کشک بادمجان
- ✔میرزا قاسمی
- ✔اشکنه
- ✔کوفته برنجی
- ✔خوراک بادمجان و گوجه
- ✔آش جو پرک
- ✔فلافل خانگی
- ✔کوکوی کدو سبز
- ✔نیمرو با سیب زمینی
- ✔خورش قیمه بادمجان با سویا
- ✔دمپخت گوجه
- ✔آبگوشت (کم گوشت)
- ✔سوسیس تخم مرغ
- ✔کوکو سبزی
- ✔سمبوسه
- ✔پوره سیب زمینی
- ✔خوراک قارچ
خیلی از این غذاها رو میتونید با مواد اولیه موجود توی خونهتون درست کنید و یه وعده غذایی گرم و خوشمزه برای خانوادهتون آماده کنید. یادتون باشه، خلاقیت توی آشپزی میتونه خیلی بهتون کمک کنه تا با کمترین امکانات، بهترین غذاها رو بپزید.
منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم. اگه شما هم غذاهای کم خرج دیگهای سراغ دارید، توی قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
27 ایده غذای کم خرج از نی نی سایت
1. عدسی
عدسی یک غذای کامل و مقوی است که با کمترین هزینه میتوانید تهیه کنید. با نان سنگک هم خیلی خوشمزه میشه!عدس، سیب زمینی، پیاز و ادویه جات مواد اصلی آن هستند. میتونید با سرکه یا آبلیمو میل کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید کمی رب گوجه هم اضافه کنید.
بعضی ها دوست دارن یکم سیب زمینی نگینی سرخ شده هم بهش اضافه کنن. یه غذای سیر کننده و مقویه برای فصل سرما. حتی میتونید برای بچه های کوچیک هم به عنوان غذای کمکی استفاده کنید.
2. املت گوجه فرنگی
ساده ترین و سریع ترین غذا، املت گوجه است. تخم مرغ و گوجه فرنگی همیشه توی خونه پیدا میشه. برای تنوع میتونید پیاز داغ و فلفل دلمه ای هم اضافه کنید. املت رو با نون بربری تازه میل کنید!اگر دوست دارید میتونید یه کم جعفری خرد شده هم بهش اضافه کنید. بعضی ها املت رو با شکر میخورن، شما چطور؟املت یه غذای نوستالژیکه برای خیلی ها. میتونید املت رو توی نون ساندویچی هم بزارید و ببرید سر کار.
3. سیب زمینی آب پز و تخم مرغ
یه غذای ساده و سیر کننده. سیب زمینی و تخم مرغ آب پز رو با کره و نمک و فلفل میل کنید. میتونید سیب زمینی رو پوره کنید و با تخم مرغ مخلوط کنید. یه غذای رژیمی هم حساب میشه!برای تنوع میتونید کمی پیازچه خرد شده هم بهش اضافه کنید. یه غذای مناسب برای ورزشکارها. خیلی سریع هم آماده میشه. میتونید یه کم شوید خشک هم بهش اضافه کنید تا خوش عطر بشه.
4. آش رشته
آش رشته یه غذای کامل و خوشمزه است که معمولا همه دوست دارن. درست کردنش کمی زمان میبره اما ارزشش رو داره. رشته آشی، حبوبات، سبزی آش و پیاز داغ مواد اصلی آن هستند. میتونید با کشک و نعنا داغ تزئینش کنید. آش رشته یه غذای سنتی ایرانیه. تو فصل سرما خیلی میچسبه. برای نذری دادن هم خیلی مناسبه. بعضی ها دوست دارن یه کم قورمه سبزی هم به آش رشته اضافه کنن.
5. کوکو سیب زمینی
کوکو سیب زمینی یه غذای خوشمزه و آسونه که با سیب زمینی رنده شده و تخم مرغ درست میشه. میتونید پیاز داغ و سبزی معطر هم بهش اضافه کنید. کوکو رو با نون و گوجه و خیارشور میل کنید!برای تنوع میتونید کمی هویج رنده شده هم بهش اضافه کنید. کوکو سیب زمینی یه غذای مناسب برای پیک نیک. خیلی سریع هم سرخ میشه. میتونید کوکو سیب زمینی رو توی فر هم بپزید.
6. خوراک لوبیا
خوراک لوبیا یه غذای مقوی و سیر کننده است که با لوبیا چیتی، پیاز و رب گوجه درست میشه. میتونید با نون سنگک یا نون باگت میل کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید یه کم آبلیمو هم بهش اضافه کنید. خوراک لوبیا یه غذای مناسب برای گیاهخواران. تو فصل سرما خیلی میچسبه. یه منبع خوب پروتئین هم هست. میتونید کمی سیب زمینی نگینی سرخ شده هم بهش اضافه کنید.
7. ماکارونی
ماکارونی یه غذای محبوب بین بچه ها و بزرگترهاست که با گوشت چرخ کرده و رب گوجه درست میشه. میتونید با سالاد شیرازی میل کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید قارچ و فلفل دلمه ای هم بهش اضافه کنید. ماکارونی یه غذای پرکالریه. خیلی سریع هم آماده میشه. میتونید ماکارونی رو با سویا هم درست کنید. بعضی ها دوست دارن ماکارونی رو دم بزارن.
8. کتلت گوشت
کتلت گوشت یه غذای خوشمزه و پرطرفداره که با گوشت چرخ کرده، سیب زمینی و پیاز درست میشه. میتونید با نون و گوجه و خیارشور میل کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید سبزی معطر هم بهش اضافه کنید. کتلت گوشت یه غذای مناسب برای پیک نیک. خیلی سریع هم سرخ میشه. میتونید کتلت گوشت رو توی فر هم بپزید. بعضی ها دوست دارن یه تخم مرغ هم به مواد کتلت اضافه کنن.
9. میرزا قاسمی
میرزا قاسمی یه غذای گیلانی خوشمزه است که با بادمجان کبابی، گوجه فرنگی، سیر و تخم مرغ درست میشه. میتونید با نون بربری یا نون سنگک میل کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید کمی فلفل هم بهش اضافه کنید. میرزا قاسمی یه غذای مناسب برای گیاهخواران. طعم دودی بادمجان خیلی خوشمزش میکنه. یه غذای سبک و خوش خوراک. میتونید یه کم جعفری خرد شده هم بهش اضافه کنید.
10. آش جو
آش جو یه غذای مقوی و سیر کننده است که با جو، حبوبات و سبزی آش درست میشه. میتونید با کشک و نعنا داغ تزئینش کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید یه کم پیاز داغ هم بهش اضافه کنید. آش جو یه غذای سنتی ایرانیه. تو فصل سرما خیلی میچسبه. یه منبع خوب فیبر هم هست. میتونید یه کم قورمه سبزی هم به آش جو اضافه کنید.
11. نیمرو
ساده تر از این غذا نداریم. یه تخم مرغ بشکنید و سرخ کنید و با نون بخورید. میتونید با گوجه فرنگی و خیار هم میل کنید. برای تنوع میتونید نیمرو رو با پیاز داغ درست کنید. یه غذای سریع و آسان. میتونید نیمرو رو با فلفل سیاه میل کنید. یه منبع خوب پروتئین هم هست. بعضی ها دوست دارن زرده نیمرو شل باشه.
12. سوسیس تخم مرغ
سوسیس تخم مرغ یه غذای پرطرفدار بین بچه ها و بزرگترهاست که با سوسیس و تخم مرغ درست میشه. میتونید با نون و گوجه فرنگی و خیارشور میل کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید پیاز داغ و فلفل دلمه ای هم بهش اضافه کنید. سوسیس تخم مرغ یه غذای پرکالریه. خیلی سریع هم آماده میشه. میتونید سوسیس تخم مرغ رو با قارچ هم درست کنید. به عنوان یه صبحانه مفصل هم میشه ازش استفاده کرد.
13. کدو پلو
کدو پلو یه غذای خوشمزه و سالم است که با کدو حلوایی، برنج و گوشت چرخ کرده درست میشه. میتونید با سالاد شیرازی میل کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید دارچین و هل هم بهش اضافه کنید. کدو پلو یه غذای مناسب برای فصل پاییز. یه غذای پرخاصیت هم هست. میتونید کدو پلو رو بدون گوشت هم درست کنید. بعضی ها دوست دارن یه کم کشمش هم به کدو پلو اضافه کنن.
14. سوپ جو
سوپ جو یه غذای مقوی و سیر کننده است که با جو، هویج، سیب زمینی و مرغ درست میشه. میتونید با آبلیمو میل کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید جعفری خرد شده هم بهش اضافه کنید. سوپ جو یه غذای مناسب برای فصل سرما. برای سرماخوردگی خیلی مفیده. یه منبع خوب فیبر هم هست. میتونید یه کم خامه هم به سوپ جو اضافه کنید.
15. اشکنه
اشکنه یه غذای سنتی ایرانیه که با پیاز داغ، شنبلیله خشک و تخم مرغ درست میشه. میتونید با نون سنگک میل کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید یه کم رب گوجه هم بهش اضافه کنید. اشکنه یه غذای سریع و آسان. یه غذای نوستالژیک برای خیلی ها. میتونید یه کم سیب زمینی نگینی سرخ شده هم بهش اضافه کنید. بعضی ها دوست دارن یه کم کشک هم به اشکنه اضافه کنن.
16. آش بلغور
آش بلغور یه غذای مقوی و سیر کننده است که با بلغور، حبوبات و سبزی آش درست میشه. میتونید با کشک و نعنا داغ تزئینش کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید یه کم پیاز داغ هم بهش اضافه کنید. آش بلغور یه غذای سنتی ایرانیه. تو فصل سرما خیلی میچسبه. یه منبع خوب فیبر هم هست. میتونید یه کم قورمه سبزی هم به آش بلغور اضافه کنید.
17. دال عدس
دال عدس یه غذای هندی یا جنوبی است که با عدس قرمز، پیاز، سیر و ادویه جات درست میشه. میتونید با برنج یا نون میل کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید یه کم آبلیمو هم بهش اضافه کنید. دال عدس یه غذای مناسب برای گیاهخواران. طعم تند و تیزش خیلی خوشمزش میکنه. یه غذای مقوی و سیر کننده. میتونید یه کم گشنیز خرد شده هم بهش اضافه کنید.
18. پوره سیب زمینی
پوره سیب زمینی یه غذای ساده و خوشمزه است که با سیب زمینی آب پز، کره و شیر درست میشه. میتونید با مرغ یا گوشت میل کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید یه کم نمک و فلفل هم بهش اضافه کنید. پوره سیب زمینی یه غذای مناسب برای بچه ها. خیلی سریع هم آماده میشه. میتونید یه کم پنیر پارمزان هم به پوره سیب زمینی اضافه کنید. به عنوان یه غذای کمکی هم میشه ازش استفاده کرد.
19. سیب زمینی سرخ کرده
سیب زمینی سرخ کرده یه غذای پرطرفدار بین همه است که با سیب زمینی خرد شده و روغن سرخ میشه. میتونید با سس کچاپ یا مایونز میل کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید یه کم نمک و فلفل هم بهش اضافه کنید. سیب زمینی سرخ کرده یه غذای پرکالریه. خیلی سریع هم آماده میشه. میتونید سیب زمینی سرخ کرده رو توی فر هم بپزید. بعضی ها دوست دارن سیب زمینی رو با پوست سرخ کنن.
20. نودل فوری
نودل فوری یه غذای سریع و آسان است که با نودل و چاشنی های مخصوص خودش درست میشه. میتونید با سبزیجات هم میل کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید یه کم سس سویا هم بهش اضافه کنید. نودل فوری یه غذای مناسب برای وقتایی که عجله دارید. خیلی سریع هم آماده میشه. میتونید یه کم تخم مرغ هم به نودل فوری اضافه کنید. البته زیاده روی در مصرف نودل فوری توصیه نمیشه.
21. نخود پلو
نخود پلو یه غذای خوشمزه و مقوی است که با نخود، برنج و گوشت چرخ کرده درست میشه. میتونید با سالاد شیرازی میل کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید دارچین و زیره هم بهش اضافه کنید. نخود پلو یه غذای مناسب برای فصل بهار. یه غذای پرخاصیت هم هست. میتونید نخود پلو رو بدون گوشت هم درست کنید. بعضی ها دوست دارن یه کم کشمش هم به نخود پلو اضافه کنن.
22. عدس پلو
عدس پلو یه غذای مقوی و سیر کننده است که با عدس، برنج و کشمش درست میشه. میتونید با گوشت چرخ کرده یا مرغ میل کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید پیاز داغ هم بهش اضافه کنید. عدس پلو یه غذای سنتی ایرانیه. یه منبع خوب آهن هم هست. میتونید یه کم دارچین هم به عدس پلو اضافه کنید. بعضی ها دوست دارن خرما هم به عدس پلو اضافه کنن.
23. کوفته قلقلی
کوفته قلقلی یه غذای خوشمزه و پرطرفداره که با گوشت چرخ کرده و آرد نخودچی درست میشه. میتونید با سس گوجه فرنگی میل کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید سبزی معطر هم بهش اضافه کنید. کوفته قلقلی یه غذای مناسب برای بچه ها. خیلی سریع هم سرخ میشه. میتونید کوفته قلقلی رو توی فر هم بپزید. بعضی ها دوست دارن یه تخم مرغ هم به مواد کوفته اضافه کنن.
24. آبگوشت
آبگوشت یه غذای سنتی ایرانیه که با گوشت، حبوبات، سیب زمینی و گوجه فرنگی درست میشه. میتونید با نون سنگک و ترشی میل کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید یه کم ادویه مخصوص آبگوشت هم بهش اضافه کنید. آبگوشت یه غذای مقوی و سیر کننده. تو فصل سرما خیلی میچسبه. حتما بعدش چای با نبات میل کنید!بعضی ها دوست دارن یه کم لیمو عمانی هم به آبگوشت اضافه کنن.
25. خورشت قیمه
خورشت قیمه یه غذای مجلسی ایرانیه که با گوشت، لپه، رب گوجه فرنگی و سیب زمینی سرخ کرده درست میشه. میتونید با برنج میل کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید یه کم هل و دارچین هم بهش اضافه کنید. خورشت قیمه یه غذای مناسب برای نذری دادن. طعمش خیلی لذیذه. میتونید یه کم زعفران هم به خورشت قیمه اضافه کنید. سیب زمینی سرخ کرده هاش باید ترد و خوشرنگ باشه.
26. تخم مرغ آب پز
تخم مرغ آب پز یه غذای ساده و مقوی است که خیلی سریع آماده میشه. میتونید با نون و پنیر و سبزی میل کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید یه کم نمک و فلفل هم بهش اضافه کنید. تخم مرغ آب پز یه منبع خوب پروتئین. یه غذای مناسب برای ورزشکارها. برای صبحانه هم عالیه. میتونید تخم مرغ رو به صورت عسلی هم آب پز کنید.
27. ماست و خیار
ماست و خیار یه پیش غذا یا میان وعده ساده و خنکه که خیلی سریع آماده میشه. میتونید با نعنا خشک و گردو میل کنید. برای خوشمزه تر شدن میتونید یه کم سیر هم بهش اضافه کنید. ماست و خیار یه غذای مناسب برای فصل تابستون. یه غذای کم کالری هم هست. میتونید یه کم کشمش هم به ماست و خیار اضافه کنید. بعضی ها دوست دارن یه کم گل محمدی هم به ماست و خیار اضافه کنن.







غذاهای کم خرج همیشه در زندگی ما ایرانی ها جایگاه ویژه ای داشته، مخصوصا الان که زندگی شهری همه چیز را گران کرده. یک بار مجبور شدم با یه بسته لوبیا چیتی و چند تا سیب زمینی که توی خانه بود، برای سه روز غذا درست کنم. خوراک لوبیایی که با پیاز و رب گوجه درست کردم آنقدر مقوی بود که بچه ها هم دوست داشتند و اصلا متوجه کمبود گوشت نشدند.
روزهایی بوده که فقط تخم مرغ و نان در خانه داشته ایم ولی با کمی خلاقیت باز هم غذاهای خوشمزه درست شده. املتی که با گوجه و پیاز داغ می پزیم، اگر حوصله به خرج بدهی و آرام آرام هم بزنی، طعمش آنقدر خوب می شود که نیازی به گوشت ندارد. بعضی وقت ها هم یک مشت سبزی خشک که از قبل داریم می تواند کلی به غذایمان طعم بدهد.
سوپ جو همیشه یک ناجی بوده، مخصوصا وقتی مریض می شویم یا هوا سرد است. یک بار با جو پرک و یه تکه مرغی که در فریزر بود، سوپی درست کردم که برای دو روز کفاف داد. نکته اش این است که حتما باید جوها را از شب قبل خیس کنید تا هم زودتر بپزد هم لعاب بهتری بدهد. پیشنهاد می کنم به سوپ جو کمی آبغوره هم اضافه کنید که خوشمزه تر شود.
این روزها کمتر کسی حوصله درست کردن غذاهای ساده را دارد ولی یادمان باشد همین غذاهاست که در خاطره ها می ماند. یک آش رشته خانگی با کشک و سیر داغ ممکن است ساده به نظر برسد، ولی وقتی با صبر و حوصله درست شود، طعمش از هر غذایی بهتر است. می شود با همان مواد اولیه قدیمی، باز هم غذاهای جدید و خوشمزه درست کرد.
یه بار عدس پلو درست کردم با کشمش های کهنه خونه، انقدر خوب شد که شوهرم تا سه روز تعریف میکرد! یه نکته مهم اینکه اگر کشمش نداری میتونی با یه کم خرمای خرد شده هم جایگزین کنی.
ماکارونی رو با قارچ و سیر تازه درست کن، حسابی بوی آشپزخت میاد تو کوچه پس کوچه ها! یادمه یه بار همسایه ها اومدن درخواست کردن براشون هم بذاری.
کسایی که بادمجون دوست دارن میرزا قاسمی رو حتما با سیر زیاد بپزید، طعمش یه عالمه فرق میکنه. من همیشه سه چهار تا سیر میندازم تو مواد.
فلافل خانگی رو اگه با نخود خیس خورده درست کنی از فلافل بیرون خوشمزه تر میشه، من هر جمعه درست میکنم برای ناهار.
نکته جالبی که تو آش جو یاد گرفتم اینه که اگه جو رو شب خیس کنی اصلا نیاز به مدت زمان پخت طولانی نداره، صبح زود راحت میشه پخت.
امتحان کن اگه تو کوکو سیب زمینی یه کم زردچوبه بریزی رنگش خیلی زیباتر میشه، از اون زردی دلچسبی میگیره.
من برای صرفه جویی تو قیمه بادمجون همیشه نصف گوشت رو با سویا جایگزین میکنم و مزه اش واقعا فرقی نداره.
یه ترفند تو نیمرو که از مادربزرگم یاد گرفتم: یه کم آب روی تخم مرغ هنگام سرخ کردن میپاشی تا پف کنه.
برای خوش طعم شدن عدسی اگه آخر کار یه تکه کره حیوانی روش آب کنی عالیه، مخصوصا برای روزای سرد زمستون.