رازهای پف عالی کیک خانگی: چکیده تجربه های نی نی سایت!
همه ما عاشق کیکهای خانگی با بافت نرم و پف عالی هستیم. اما گاهی اوقات رسیدن به این نتیجه مطلوب کار آسانی نیست. برای همین، تصمیم گرفتم چکیده تجربیات خانمهای باتجربه نی نی سایت در مورد پخت کیک با پف عالی را جمع آوری کنم و در این پست با شما به اشتراک بگذارم.
این نکات حاصل سالها تجربه و آزمون و خطا در آشپزخانه است و میتواند به شما کمک کند تا کیک های بینظیری بپزید!
- ✔
کیفیت مواد اولیه:
همیشه از مواد اولیه تازه و باکیفیت استفاده کنید. آرد کهنه و تخم مرغ بیکیفیت، نتیجه کار را خراب میکند. - ✔
هم دمای محیط بودن مواد:
تخم مرغها و کره را نیم ساعت قبل از بهرهگیری از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. این کار باعث میشود مواد بهتر با هم مخلوط شوند. - ✔
الک کردن آرد:
آرد را حتماً دو تا سه بار الک کنید. این کار باعث هواگیری آرد و در نتیجه پف بهتر کیک میشود. - ✔
تنظیم فر:
فر را از قبل گرم کنید. دمای مناسب برای پخت کیک معمولاً ۱۸۰ درجه سانتیگراد است. - ✔
بهرهگیری از بیکینگ پودر مناسب:
از بیکینگ پودر تازه استفاده کنید و حتماً تاریخ انقضای آن را چک کنید. مقدار مناسب بیکینگ پودر را طبق دستور استفاده کنید. - ✔
کف قالب را چرب کنید:
کف قالب را با روغن جامد یا کره چرب کنید و سپس آردپاشی کنید. این کار باعث میشود کیک به راحتی از قالب جدا شود. - ✔
مخلوط کردن درست مواد:
مواد خشک و تر را به آرامی با هم مخلوط کنید و از هم زدن بیش از حد خودداری کنید. - ✔
بهرهگیری از ترازو:
برای اندازه گیری دقیق مواد اولیه، از ترازو استفاده کنید. - ✔
باز نکردن در فر:
تا نیم ساعت اول پخت، در فر را باز نکنید تا پف کیک نخوابد. - ✔
سرد شدن کیک قبل از برش:
بعد از پخت، اجازه دهید کیک کمی خنک شود و سپس آن را از قالب خارج کنید و برش بزنید. - ✔
بهرهگیری از وانیل:
وانیل باعث خوش عطر شدن کیک میشود. - ✔
اضافه کردن شیر گرم:
اضافه کردن شیر گرم (نه داغ) به مواد کیک باعث میشود بافت کیک نرمتر شود. - ✔
هم زدن تخم مرغ و شکر:
تخم مرغ و شکر را به خوبی با همزن بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. - ✔
بهرهگیری از آبلیمو:
چند قطره آبلیمو به مواد کیک اضافه کنید تا بوی زهم تخم مرغ گرفته شود. - ✔
آرد زیاد نریزید:
اضافه کردن بیش از حد آرد باعث سفت شدن کیک میشود. - ✔
عدم بهرهگیری از روغن مایع زیاد:
روغن مایع زیاد باعث میشود کیک حالت خمیری پیدا کند. - ✔
بهرهگیری از قالب مناسب:
از قالب با اندازه مناسب استفاده کنید. اگر قالب خیلی بزرگ باشد، کیک پف نمیکند. - ✔
تست پخت کیک:
برای اطمینان از پخت کامل کیک، یک خلال دندان را در مرکز کیک فرو کنید. اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد، کیک پخته است.

منتظر شنیدن تجربیات شما در مورد پخت کیک هستم!
راز و رمزهای پف عالی کیک: تجربیات نی نی سایتیها
1. بهرهگیری از مواد اولیه با دمای مناسب
یکی از مهمترین نکاتی که در نی نی سایت خیلی بهش اشاره شده، اینه که مواد اولیه کیک، مخصوصا تخممرغ و شیر (یا ماست)، حتماً به دمای محیط رسیده باشن.این کار باعث میشه مواد بهتر با هم مخلوط بشن و کیک پف بهتری داشته باشه.خیلی از کاربرا میگن که نیم ساعت قبل از شروع کار، تخممرغها رو از یخچال بیرون میارن.بعضیا هم توصیه میکنن حتی آرد رو هم از قبل بیرون بیارید تا با دمای محیط یکسان بشه.یادتون باشه کره و روغن نباید خیلی سرد باشن.کره هم دمای محیط رو ترجیح میدن.
اگر وقت ندارید، میتونید تخم مرغ ها رو چند دقیقه در آب ولرم قرار بدید.
مواد سرد باعث میشن کره و روغن به درستی با سایر مواد ترکیب نشن و پف کیک کم بشه.خیلیا میگن بهرهگیری از شیر یا ماست گرم باعث خراب شدن بافت کیک میشه.
2. الک کردن آرد (و بکینگ پودر)
الک کردن آرد فقط برای جدا کردن ناخالصیها نیست، بلکه باعث هوادهی به آرد میشه و در نتیجه کیک سبکتر و پفدارتری خواهید داشت. اکثر کاربرای نی نی سایت حداقل دوبار آرد رو الک میکنن. اضافه کردن بکینگ پودر به آرد قبل از الک کردن، باعث پخش شدن بهتر بکینگ پودر در کل مخلوط میشه. بعضیا میگن الک کردن آرد سه بار نتیجه بهتری میده. الک کردن باعث میشه بافت آرد سبک بشه و راحت تر با مواد دیگه ترکیب بشه. الک کردن از گلوله شدن آرد در خمیر جلوگیری میکنه. حتماً از الک با سوراخهای ریز استفاده کنید.
3. هم زدن درست تخممرغ و شکر
این مرحله از مهمترین مراحل تهیه کیک پفداره. تخممرغ و شکر رو باید اونقدر بزنید تا کرمرنگ و کشدار بشه. خیلی از کاربرا میگن حداقل ۵ دقیقه با دور متوسط همزن این کار رو انجام بدید. بعضیا هم میگن تا زمانی که حجم مخلوط دو برابر بشه باید هم بزنید. بهرهگیری از همزن برقی نتیجه بهتری داره اما با همزن دستی هم میشه به نتیجه رسید ولی نیاز به صبر و حوصله بیشتری داره. هم زدن کافی باعث میشه حباب های هوا در مخلوط ایجاد بشن و کیک پف کنه. اگر از شکر دانه درشت استفاده میکنید، زمان بیشتری برای هم زدن نیاز دارید. حتماً کاسه همزن باید تمیز و خشک باشه.
4. اضافه کردن مواد به ترتیب درست
ترتیب اضافه کردن مواد هم خیلی مهمه. معمولاً بعد از هم زدن تخممرغ و شکر، روغن یا کره اضافه میشه و بعد از اون مواد خشک (آرد و بکینگ پودر) به تناوب با مواد مایع (شیر یا ماست) اضافه میشن. کاربرا تاکید دارن که مواد خشک و مایع رو به صورت متناوب و کم کم اضافه کنید. اضافه کردن یکباره مواد خشک باعث گلوله شدن خمیر میشه. شروع و پایان اضافه کردن مواد باید با مواد خشک باشه. هر مرحله رو به آرامی و با دقت انجام بدید. بعد از اضافه کردن آرد، زیاد هم نزنید. هم زدن بیش از حد آرد باعث سفت شدن کیک میشه.
5. هم زدن بیش از حد ممنوع
بعد از اضافه کردن آرد، خمیر کیک رو زیاد هم نزنید. فقط در حدی که مواد با هم مخلوط بشن کافیه. هم زدن بیش از حد باعث فعال شدن گلوتن آرد میشه و کیک سفت میشه. بسیاری از کاربران نی نی سایت توصیه می کنند بعد از اضافه کردن آرد، با لیسک به آرامی مواد رو مخلوط کنید. اگر از همزن برقی استفاده میکنید، سرعت رو کم کنید. هدف از هم زدن، یکدست شدن مواد است نه هوادهی بیشتر. بعد از مخلوط شدن مواد، اگر کمی آرد در ته ظرف باقی مانده، با لیسک آن را هم مخلوط کنید. دقت کنید که تمام مواد به طور یکنواخت با هم مخلوط شده باشند. برای اینکه کیک شما بافت نرمی داشته باشه، این مرحله رو جدی بگیرید.
6. بهرهگیری از بکینگ پودر تازه
تاریخ انقضای بکینگ پودر رو چک کنید. بکینگ پودر کهنه قدرت پفدهندگی خودش رو از دست داده و کیک شما خوب پف نمیکنه. خیلی از کاربرا میگن که بکینگ پودر رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. برای تست کردن بکینگ پودر، مقداری از اون رو در آب جوش بریزید. اگر جوشید، یعنی سالمه. بعضیا به جای بکینگ پودر از جوش شیرین استفاده میکنن ولی باید با مواد اسیدی مثل ماست یا آبلیمو ترکیب بشه. مقدار بکینگ پودر رو طبق دستورالعمل کیک استفاده کنید. استفاده بیش از حد بکینگ پودر باعث تلخ شدن طعم کیک میشه. بکینگ پودر رو همزمان با آرد الک کنید.
7. دمای مناسب فر
دمای فر باید کاملاً دقیق باشه. فر رو از قبل گرم کنید و کیک رو در دمای مناسب بپزید. دمای خیلی بالا باعث میشه کیک بسوزه و دمای خیلی پایین باعث میشه پف نکنه. بیشتر کاربرا میگن دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد برای پخت اکثر کیکها مناسبه. برای فر های گازی، دمای فر رو کمی کمتر تنظیم کنید. قبل از قرار دادن کیک در فر، مطمئن بشید که فر کاملا گرم شده. از یک دماسنج فر برای اطمینان از دمای دقیق استفاده کنید. اگر فر شما فن داره، فن رو خاموش کنید. قرار دادن ظرف آب در فر، باعث جلوگیری از خشک شدن کیک میشه.
8. باز نکردن درب فر در حین پخت
در حین پخت کیک، به هیچ وجه درب فر رو باز نکنید. باز کردن درب فر باعث میشه دمای فر پایین بیاد و کیک پفش رو از دست بده. صبر کنید تا کیک کاملاً پخته بشه و بعد فر رو خاموش کنید و بذارید کیک کمی داخل فر بمونه. برای تست پخت کیک، از یک خلال دندون استفاده کنید. اگر خلال دندون تمیز بیرون اومد، کیک پخته. باز کردن درب فر در نیمه پخت، باعث خوابیدن پف کیک میشه. اگر نیاز به چک کردن کیک دارید، از شیشه فر این کار رو انجام بدید. نور داخل فر رو روشن کنید تا بتونید وضعیت کیک رو ببینید. به هیچ عنوان عجله نکنید و اجازه بدید کیک به آرامی پخته بشه.
9. قالب مناسب
از قالب مناسب با اندازه مناسب استفاده کنید. اگر قالب خیلی بزرگ باشه، کیک پهن میشه و اگر خیلی کوچک باشه، ممکنه سرریز بشه. کف قالب رو با کاغذ روغنی بپوشونید یا چرب و آردپاشی کنید. بعضیا برای چرب کردن قالب از روغن جداکننده استفاده میکنن. قبل از ریختن خمیر، قالب رو کمی تکون بدید تا هواگیری بشه. از قالب های با کیفیت استفاده کنید که حرارت رو به طور یکنواخت پخش کنن. قالب های فلزی بهتر از قالب های سیلیکونی هستن. اگر از قالب کمربندی استفاده میکنید، مطمئن بشید که به خوبی بسته شده.
10. استراحت دادن به کیک بعد از پخت
بعد از پخت، کیک رو از فر خارج کنید و بذارید ۱۰-۱۵ دقیقه داخل قالب خنک بشه و بعد اون رو از قالب خارج کنید و روی توری سیمی قرار بدید تا کاملاً خنک بشه. خارج کردن کیک از قالب بلافاصله بعد از پخت، باعث خرد شدن کیک میشه. خنک شدن کامل کیک قبل از برش زدن، باعث میشه برش ها تمیزتر باشن. بعضیا میگن که کیک رو بعد از خارج کردن از فر، روی یک سطح خنک قرار بدید. اجازه بدید کیک به طور طبیعی خنک بشه و از قرار دادن اون در یخچال خودداری کنید. بعد از خنک شدن کامل کیک، میتونید اون رو تزیین کنید. برش زدن کیک داغ، باعث خمیر شدن اون میشه.
11. کیفیت مواد اولیه
بهرهگیری از مواد اولیه با کیفیت تاثیر زیادی در نتیجه نهایی داره. از آرد مرغوب، تخممرغ تازه و روغن مناسب استفاده کنید. بعضیا میگن آرد مخصوص کیک و شیرینی نتیجه بهتری میده. تخم مرغ های بزرگتر، باعث پف بیشتر کیک میشن. از روغن مایع بدون بو و طعم استفاده کنید. شکر ریزدانه، بهتر از شکر دانه درشت در کیک حل میشه. برای کیک های شکلاتی، از پودر کاکائو با کیفیت استفاده کنید. حتماً تاریخ انقضای مواد اولیه رو چک کنید.
12. اضافه کردن کمی سرکه یا آبلیمو
بعضی از کاربرا نی نی سایت میگن اضافه کردن کمی سرکه یا آبلیمو به خمیر کیک، باعث واکنش با بکینگ پودر و در نتیجه پف بیشتر کیک میشه. مقدار سرکه یا آبلیمو باید خیلی کم باشه، در حد یک قاشق چایخوری. این کار باعث خنثی شدن طعم بد بکینگ پودر هم میشه. سرکه سفید بهترین گزینه برای این کار هست. آبلیمو رو بعد از اضافه کردن مواد خشک اضافه کنید. این ترفند برای کیک هایی که جوش شیرین دارند، بسیار موثر است. اضافه کردن سرکه یا آبلیمو باعث نرم تر شدن بافت کیک میشه.
13. اضافه کردن نشاسته ذرت
بعضی از کاربرا توصیه میکنن برای داشتن بافت نرم تر و پف بیشتر، مقداری از آرد رو با نشاسته ذرت جایگزین کنید. معمولاً یک تا دو قاشق غذاخوری نشاسته ذرت کافیه. نشاسته ذرت باعث میشه کیک رطوبت بیشتری رو حفظ کنه. نشاسته ذرت باعث سبکتر شدن بافت کیک میشه. حتماً نشاسته ذرت رو با آرد الک کنید. استفاده بیش از حد نشاسته ذرت باعث سفت شدن کیک میشه. این ترفند برای کیک های اسفنجی بسیار کاربردیه.
14. بهرهگیری از سفیده تخم مرغ زده شده به صورت جداگانه
برای داشتن کیک با پف بسیار زیاد، سفیده تخم مرغ رو جداگانه بزنید تا کاملا پف کنه و بعد به آرامی به خمیر اضافه کنید. سفیده تخم مرغ رو باید تا حدی بزنید که فرم بگیره و از ظرف نریزه. برای زدن سفیده تخم مرغ، حتماً از ظرف و پره های تمیز و خشک استفاده کنید. زرده تخم مرغ رو با شکر بزنید تا کرم رنگ بشه. سفیده تخم مرغ رو به آرامی و دورانی با لیسک به خمیر اضافه کنید. زیاده روی در هم زدن بعد از اضافه کردن سفیده، باعث از بین رفتن پف کیک میشه. این روش برای کیک های شیفون و کیک فرشته بسیار مناسبه.
15. خواباندن خمیر کیک
بعضی از کاربرا میگن بعد از آماده کردن خمیر کیک، بهتره بذارید ۱۵ تا ۳۰ دقیقه استراحت کنه. این کار باعث میشه گلوتن آرد کمی استراحت کنه و کیک نرم تر بشه. در طول استراحت، روی ظرف خمیر رو بپوشونید. این روش برای کیک هایی که مقدار زیادی آرد دارن، مناسبه. استراحت دادن خمیر، باعث جذب بهتر مایعات توسط آرد میشه. بعد از استراحت، خمیر رو به آرامی هم بزنید و داخل قالب بریزید. استراحت زیاد خمیر باعث خراب شدن بافت کیک میشه.
16. بهرهگیری از فر دست ساز
اگر فر ندارید، میتونید از فر دست ساز استفاده کنید. یک قابلمه بزرگ رو روی گاز قرار بدید و داخلش یک سه پایه فلزی بذارید. قالب کیک رو روی سه پایه قرار بدید و درب قابلمه رو ببندید. قبل از قرار دادن قالب، قابلمه رو با حرارت ملایم گرم کنید. برای اینکه حرارت به طور یکنواخت پخش بشه، زیر قابلمه شعله پخش کن قرار بدید. درب قابلمه رو در حین پخت باز نکنید. زمان پخت کیک در فر دست ساز، کمی بیشتر از فر معمولی هست. برای تست پخت کیک، از خلال دندون استفاده کنید. حتماً از قابلمه ای استفاده کنید که درب اون به خوبی بسته بشه.
17. کوبیدن قالب بعد از ریختن خمیر
بعد از ریختن خمیر کیک در قالب، چند بار قالب رو به آرامی روی سطح کار بکوبید تا حباب های هوا از داخل خمیر خارج بشن. این کار باعث میشه کیک شما بافت یکنواخت تری داشته باشه. کوبیدن بیش از حد قالب باعث از بین رفتن پف کیک میشه. این کار مخصوصا برای کیک هایی که بافت متراکمی دارن، مفیده. مراقب باشید که خمیر از قالب بیرون نریزه. کوبیدن قالب باعث میشه سطح کیک صاف تر بشه. این کار رو قبل از قرار دادن قالب در فر انجام بدید.
18. اندازه گیری دقیق مواد
برای داشتن یک کیک با پف عالی، اندازه گیری دقیق مواد اولیه بسیار مهمه. از پیمانه ها و ترازوهای استاندارد استفاده کنید. کم یا زیاد شدن مقدار مواد، میتونه تاثیر زیادی در نتیجه نهایی داشته باشه. دستورالعمل کیک رو به دقت مطالعه کنید و مواد رو طبق دستور اندازه گیری کنید. از پیمانه های مخصوص اندازه گیری مواد خشک و مایع استفاده کنید. ترازوهای دیجیتال، دقت بیشتری نسبت به ترازوهای عقربه ای دارن. اندازه گیری دقیق مواد، تضمین میکنه که کیک شما به درستی پف کنه و بافت مناسبی داشته باشه. حتی مقدار کمی از مواد، میتونه تفاوت زیادی در نتیجه ایجاد کنه.







راستش اولین باری که کیک پفدار درست کردم، سفیده رو زیاد زدم و کلی حباب هوا تو خمیر موند. موقع پخت کیک ترکید و شکلش به هم ریخت 😅 بعدا فهمیدم باید سفیده رو تا حدی بزنم که وقتی ظرف رو برمیگردونم نریزه، نه بیشتر.
یه بار هم فرموگرفتم و کیک رو با دمای بالا پختم. سطحش سوخته بود ولی وسطش خمیر موند. حالا همیشه قبل از پخت دماسنج فر رو چک میکنم.
موادی که دمای محیط هستن واقعا فرق دارن. یه بار عجله کردم و کره سرد رو زورقی با تخم مرغ مخلوط کردم. کیکم مثل سنگ شد 🧱
دستور شماره ۱۲ رو امتحان کردم، نصف قاشق چایخوری آبلیمو به مواد اضافه کردم. واقعا پف کیک رو بیشتر کرد و بوی تخم مرغ هم نداد.
برای قالب هم یه ترفند دارم: بعد از چرب کردن، یه لایه نازک آرد رو با انگشت پخش میکنم. اینطوری کیک خیلی تمیز از قالب جدا میشه.
پ.ن: نمیدونم چرا ولی کیکایی که شب میپزم همیشه پفشون از روزا بهتره! شاید چون مواد رو با حوصله بیشتری درست میکنم 🌙
یادمه اولین باری که کیک پختم پف نکرد و مثل سنگ شد. بعد فهمیدم تخم مرغ ها باید هم دمای محیط باشن و آرد رو باید سه بار الک کنم. حالا این کارها رو همیشه انجام میدم و کیکم پف دار میشه.
یه بار هم کره رو زیاد زدم و کیکم حالتی خمیری گرفت. حالا موقع زدن مواد حواسم هست هم زدن بیش از حد خرابش می کنه. میذارم صبر کنه و آروم مواد رو مخلوط کنم.